2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim / 2022-2023 Spring Semester Education

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 17 Şubat 2023 tarihinde aldığı karar sonrasında toplanan Üniversitemiz Senatosu, 2022-2023 akademik yılı Bahar döneminde eğitim-öğretim faaliyetlerinin aşağıdaki şekilde yürütülmesini kararlaştırmıştır:

1. Üniversitemizde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Bahar yarıyılı ders kayıtları 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
  2. Bahar yarıyılı eğitim-öğretimi 27 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.
  3. Üniversitemiz ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında uygulamalı dersler dışındaki tüm dersler, Yükseköğretim Kurulu’nun ikinci bir kararına kadar uzaktan eğitim yöntemiyle (çevrimiçi eş zamanlı) yapılacaktır.
  4. Ön lisans, lisans ve lisansüstü programların müfredatlarında yer alan staj ve öğretmenlik uygulaması eğitimi yüz yüze yapılacaktır.
  5. Ön lisans, lisans ve lisansüstü programların müfredatlarında yer alan derslerin teorik kısımları uzaktan eğitim ile yapılacak, bu derslerin uygulamalı kısımları ise Yükseköğretim Kurulu’nun Nisan ayı başında belirleyeceği kurallara göre yeniden değerlendirilecektir.
  6. Öğretim elemanları uzaktan eğitim yöntemiyle çevrimiçi anlatacakları dersler için ilan edilen haftalık ders saatlerinde ve üniversite mekânlarında bulunacaklardır.
  7. Uzaktan eğitim yöntemi ile yapılan bütün dersler çevrimiçi eş zamanlı takip edilecek; bu derslerin video kayıtları daha sonraki tarihlerde izlenebilecektir.
  8. Bu tabloya göre üniversitemizin akademik takvimi güncellenecektir. Ara sınav ve dönem sonu sınavlarının tarih ve yöntemi daha sonra ilan edilecektir.
  9. Yerleşkelerimiz öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Kütüphaneler, laboratuvarlar, bilgisayarlar ve internet alt yapısı kullanılabilecektir.
  10. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü programlarında yapılan tez izleme ve yeterlilik sınavları ile yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlilik tez savunmaları yüz yüze veya çevrimiçi yapılabilecektir.

---

The decisions taken by the University's Board of Trustees regarding the educational activities in the spring for the academic year 2022-2023 and convened according to the decision of the General Assembly for Higher Education on 17 February 2023 are detailed as follows:

1. The course selection for the 2022-2023 Spring semester is taking place between February 20th and 24th 2023.
  2. The Spring semester courses will start on February 27th, 2023.
  3. All courses except for practical courses in the vocational, bachelor and postgraduate programs will be conducted online until a second decision of the Higher Education Council.
  4. Internships, vocational and practical lessons included in the curriculum of the vocational, bachelor and postgraduate programs will be conducted face-to-face.
  5. Theoretical parts of the curriculum of the Vocational Schools, Bachelor and Graduate courses will be conducted online. The Practical part of these courses will be re-evaluated according to the rules determined by the Council of Higher Education at the beginning of month of April.
  6. Professors will be present during the announced weekly teaching hours at their university’s locations to conduct their courses online in the scope of remote education.
  7. All courses conducted via remote teaching will be monitored online simultaneously, and video recordings of these courses will be available later.
  8. According to this chart, the academic calendar of our university will be updated. The date and methods of midterm and final exams will be announced later.
  9. Our Campus facilities are available to our students. Libraries, labs, computers, and internet infrastructure will be available.
  10. Thesis monitoring and qualification exams related to the  Institute of Graduate Studies programs and qualification thesis defences in master’s and doctorate/arts can be carried out face-to-face or online.

---

قرر مجلس أمناء جامعتنا ، الذي انعقد بعد القرار الذي اتخذته الجمعية العامة للتعليم العالي في 17 فبراير 2023 ، تنفيذ الأنشطة التعليمية في فصل الربيع للعام الدراسي 2022-2023 على النحو التالي:

1. ستعقد عمليات التسجيل لفصل الربيع للعام الدراسي 2022-2023 في جامعتنا في الفترة ما بين 20-24 فبراير 2023
  2. يبدأ التعليم لفصل الربيع يوم الاثنين الموافق 27 فبراير 2023
  3. سيتم إجراء جميع الدروس باستثناء الدروس التطبيقية في برامج المدارس المهنية والجامعية والدراسات العليا في جامعتنا من خلال التعليم عن بعد حتى صدور قرار ثان من مجلس التعليم العالي
  4.  التدريب الداخلي والمهني والدروس العملية التي يتم تضمينها في المناهج الدراسية لبرامج المدارس المهنية والجامعية والدراسات العليا سيتم إجراؤها وجهًا لوجه
  5. سيتم تدريس الأجزاء النظرية من المقررات الدراسية في مناهج برامج المدارس المهنية والجامعة والدراسات العليا من خلال التعليم عن بعد ، وسيتم إعادة تقييم الأجزاء العملية من تلك المقررات وفقًا للقواعد التي يحددها مجلس التعليم العالي في بداية أبريل.
  6.  سيكون المعلمون حاضرين في ساعات الدرس الأسبوعية المعلنة في الأماكن المعلنة من قبل الاساتذة والتي سيقومون بتدريسها عبر الإنترنت عبر التعليم عن بعد.
  7. جميع الدروس التي يتم إجراؤها بالتعليم عن بعد عبر الإنترنت ستتم ببث مباشر؛ ستكون تسجيلات الفيديو لهذه الدروس متاحة للمشاهدة في وقت لاحق.
  8. وفقًا لهذا الجدول ، سيتم تحديث التقويم الأكاديمي لجامعتنا. سيتم الإعلان عن موعد وطريقة إجراء الاختبار النصفي والنهائي لاحقًا.
  9. حرمنا الجامعي مفتوح لاستخدام طلابنا. يمكن استخدام المكتبات والمختبرات وأجهزة الكمبيوتر والبنية التحتية للإنترنت.
  10.  يمكن إجراء مراقبة الأطروحة وامتحانات الكفاءة في برامج معهد الدراسات العليا ، و  مناقشات أطروحات الماجستير والدكتوراه وجهاً لوجه أو عبر الإنترنت.